Modern slender residence situated in Ho Chi Minh Metropolis, Vietnam, designed by MM ++ Architects.

023-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x700

002-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x1575

004-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x1575

006-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x1575

008-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x1575

026-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x700

010-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x1575

012-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x1575

015-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x1575

017-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x1575

018-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x700

020-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x700

022-vietnamese-town-house-mm-architects-1050x700

Description by MM ++ Architects

This home is situated in district 7 in Saigon, on a busy road. The plot is 4m broad X 17m deep.

The streets in Vietnamese metropolis facilities are vibrant, vigorous and these shophouses are a part of that city panorama, the place boundaries between the general public and the personal are blurry.

This challenge proposes a minimalistic and modern strategy of the normal shophouse typology.

Like a typical Vietnamese townhouse, the entrance a part of the bottom flooring is probably devoted to enterprise exercise through the day, absolutely open onto the sidewalk, whereas it’s additionally used because the proprietor’s residence.

The normal shutters, typical of the Southeast Asian colonial structure, have been became a extra industrial design single timber shutter, with a folding-up opening system.

When it’s open, it creates a sunshade for the entrance area. When it’s closed, it nonetheless permits everlasting air flow.

The home consists of four flooring. A big skylight within the again brings pure lighting to each rooms and loos. Together, the entrance louvers with the open skylight permit everlasting cross air flow by means of the home. In distinction with the bottom flooring, the bedrooms are grouped in a suspended quantity inside the primary area.

The inside design is a mixture of uncooked supplies, minimalistic and industrial parts.

Images by Hiroyuki OKI

Visit MM ++ Architects

  • Facebook
  • Google Plus