Trendy three-storey residence situated in Seattle, Washington, designed by David Coleman Structure.

001-stair-house-david-coleman-architecture-1050x724

002-stair-house-david-coleman-architecture-1050x707

003-stair-house-david-coleman-architecture-1050x700

005-stair-house-david-coleman-architecture-1050x1575

007-stair-house-david-coleman-architecture-1050x1523

011-stair-house-david-coleman-architecture-1050x724

012-stair-house-david-coleman-architecture-1050x1523

016-stair-house-david-coleman-architecture-1050x700

017-stair-house-david-coleman-architecture-1050x700

020-stair-house-david-coleman-architecture-1050x1444

Description by David Coleman Structure

The Stair Home is situated on a steeply sloped lot overlooking Lake Washington and the Cascade Mountains in Seattle’s Leshi neighborhood. An present constructing was eliminated to make approach for the brand new development. The brand new house units into the slope, extends vertically onto three ranges and totals 2400 sq. ft.

The plan is organized round two units of stairs – a horizontal run main from the entrance courtyard to the rear yard alongside the south aspect of the constructing, and a vertical run connecting the decrease, foremost and higher ranges of the inside.

The outside stair is characterised by a welded wire mesh display operating the size of the home. Vines will ultimately cowl the display, reworking it right into a clear inexperienced wall. This stair is entered by means of an intimate courtyard outlined by a concrete backyard wall and a small entry porch. A platform situated on the midpoint intersects with the inside stair, permitting connectivity and secondary entry. On the rear of the home, the stair opens onto an elevated wooden deck earlier than terminating on the rear yard.

The inside stair is about in a plate-glass field situated within the middle of the constructing. The glass partitions prolong to all ranges, lending a sculptural high quality to the stair and permitting mild to penetrate all the inside rooms. Each stairs are composed of blackened metal channel, mahogany treads and perforated metal guardrails.

Main dwelling areas are situated on the primary degree, as is the entry courtyard and rear terrace. Mild filters in from the east and the west by means of the stair tower. The main bedroom occupies the higher degree; a visitor suite occupies the decrease degree.

Predominant supplies embrace rhinezink-coloured metal panels, anodized aluminum, polished concrete, welded wire mesh, blackened metal, plaster, mahogany, plate glass, Douglas fir and ebonized oak. Collectively, they create a chic, strong and masculine feeling that’s decidedly quiet, wealthy in mild and appropriately subservient to the excellent views.

Images by Steve Keating

Visit David Coleman Architecture

  • Facebook
  • Google Plus