The principles imposed by the event plan within the Wilhermsdorf area of Germany require constructions to be single-story buildings and to have a gable roof. Nevertheless, the restrictions are usually not as strict as they appear. An excellent instance on this sense is that this modern residence inbuilt 2015 by architect Rene Rissland in collaboration with Peter Durschinger.

Wilhermsdorf Residence exterior facade

Wilhermsdorf Residence back facade

The residence sits on an space measuring 290 sq. meters and has a design that’s distinctive to the area. The architects and the shopper labored collectively to discover a option to bend the principles of their favor. The answer discovered is each ingenious and tasteful.

Wilhermsdorf Residence second basement level

Wilhermsdorf Residence glass ground level and terrace

The home is constructed on two ranges. The bottom degree is technically a second basement and on prime of it stands a strong black field with a barely inclined gable roof. The bottom flooring is wrapped in clear glass partitions which provides the home a light-weight look.

Wilhermsdorf Residence dining area adjacent to terrace

This quantity incorporates and the storage and the utility rooms. This additionally consists of the kitchen and eating areas. The primary entrance can also be situated on this degree. A big terrace serves as an outside lounge space, perfect for pleasant gatherings or lovely days.

Wilhermsdorf Residence kitchen and dining area

The kitchen and the eating area align with the terrace and benefit from the pure mild coming via the glass partitions and sliding doorways. As well as, the direct connection to the outside establishes a recent and pure transition between the areas.

Wilhermsdorf Residence concrete staircase

A concrete staircase with oak planks on each different step connects the second basement to the primary flooring. Its design is sculptural and inventive, the mixture of heat and funky tones making a balanced and really elegant look general. The metal mesh security internet presents safety with out obstructing the views in any approach.

Wilhermsdorf Residence living room decor

Upstairs are the dwelling areas and the sleeping areas. A small gallery connects the eating space on the bottom flooring to the dwelling area located above it. These two ranges are additionally related in one other fascinating methods which includes a hammock flooring.

Wilhermsdorf Residence hammock floor playground

Wilhermsdorf Residence playground

The hammock flooring is a enjoyable and weird function designed to supply the home an off-the-cuff and relaxed really feel. It’s a favourite function for the youngsters who contemplate this space a playground.

Wilhermsdorf Residence hammosk floor

The dwelling space is characterised by a big panorama window that gives an ideal view of the environment. From the surface, the home windows of the home have greenish yellow frames which, together with the black facade coated with charred larch set up a daring however on the similar time easy design.

Wilhermsdorf Residence curved glass brick wall in bathroom

The sleeping areas are located on the higher degree. Right here there’s a two-bed room unit which might probably be used as an workplace area or as a separate house if desired. The grasp toilet is the area the place violet was chosen as a main accent colour. Mixed with the white, wooden and metallic accents, it establishes a chic and trendy décor.

Wilhermsdorf Residence violet accent color

The toilet includes a curved wall or glass bricks which separates it from the bed room. Behind this wall is the bathe enclosure.

Wilhermsdorf Residence bathroom interior

The home is uncommon in comparison with the others current within the space. Nevertheless, this doesn’t cease it from mixing in. These two sides of the design make the venture fascinating, distinctive and memorable.

  • Facebook
  • Google Plus