Modern single household residence situated in Hague, Netherlands, designed by LIAG Architects.

001-house-liag-architects-1050x580

003-house-liag-architects-1050x483

002-house-liag-architects-1050x611

006-house-liag-architects-1050x699

007-house-liag-architects-1050x687

005-house-liag-architects-1050x699

008-house-liag-architects-1050x668

010-house-liag-architects-1050x669

009-house-liag-architects-1050x691

004-house-liag-architects-1050x677

011-house-liag-architects-1050x604

Description by LIAG Architects

LIAG has designed a sustainable residential villa for a shopper. The design consists of a definite framework, completed in Western Purple Cedar cladding, that accommodates the totally different features of the constructing.

The kitchen and swimming pool type two volumes that protrude out on both aspect of this framework. Within the frontyard the primary quantity floats above a rising panorama of Marram grass. The facade takes a step again to create area for a breakfast patio with a grand view of the inland delivery within the ever-busy canal. The terrace on the rear types an extension to the lounge, related by way of expansive glazed sliding doorways.

Via using cellular hanging cupboards within the type of room dividers the villa has all kinds of choices for inside transformation, giving it variable preparations and environment. This manner the kitchen may be utterly separated from the dwelling space but in addition related to function an open kitchen. The identical goes for the classroom. It may be a part of the dwelling space to create an enormous open area, or could be separated when required.

Parking is made straightforward and handy by making a carport beneath the primary flooring to permit direct entry to the home. The decrease flooring accommodates a cinema, storage areas and visitor bedrooms.

The heating and cooling is offered by an Aquifer Thermal Power Storage system. The villa has demand-managed air flow. The swimming pool has a separate heating set up utilizing a warmth pump system. The villa can also be designed with seventy eight photo voltaic panels on the roof for a sustainable provide of electrical energy. By giving them a ten-diploma angle the panels will not be seen from the road.

Images by Ben Aarts

Visit LIAG Architects

  • Facebook
  • Google Plus