Bandol is a brand new restaurant situated on Hollywood Street in London. It may well seat as much as 70 individuals at a time and has a really inviting inside design. Probably the most eye-catching component is the palette of supplies chosen by London-based mostly studio Kinnersley Kent Design for this undertaking.

The Bandol Restaurant view from the entrance

The workforce used a mixture of copper, distressed oak, metal, concrete, brick and smoked glass to offer this restaurant a singular feel and appear. As you’ll be able to simply distinguish from the pictures, copper performs an important position within the décor.

The Bandol Restaurant copper tables along the wall

The format of the restaurant permits the shoppers to have a great view of the again space from the doorway and this element in a approach makes it extra welcoming whereas, on the similar time, permits it to really feel spacious.

The Bandol Restaurant copper table closeup

The Bandol Restaurant individual copper table

Using copper all through the restaurant is designed to make the area really feel heat whereas, on the similar time, highlighting a collection of accent parts. A slender hall is shaped between the bar and the tables on the other wall.

The Bandol Restaurant bar hexagonal tiles

The small tables alongside the wall are made from copper panels that cantilever and proceed one meter up the wall. Their shiny end contrasts with the roughness of the wall however join with the copper pipe lighting displayed above every considered one of them.

The Bandol Restaurant bar copper lighting

The Bandol Restaurant behind the bar

The bar space is visually fascinating as nicely. Right here, the designers used a collection of 24 glass pendants of various shapes, sizes and kinds. These match the copper bar prime and keep a cohesive décor all through whereas additionally balancing the palette of supplies.

The Bandol Restaurant main dining area

The restaurant has aged oak flooring with a delicate rustic really feel. Across the bar they used hexagonal concrete tiles. This manner the bar part stands out in a somewhat delicate method.

The Bandol Restaurant lemon trees along the walls

The primary eating space is a shiny and ethereal area. A collection of benches supply snug seating alongside the partitions and the mirrors positioned alongside the suitable aspect of the area make this entire space really feel bigger.

The Bandol Restaurant olive tree

However the focus of the area is one thing utterly totally different and sudden: a big olive tree positioned on the middle. It sits underneath a skylight in an effort to profit from loads of pure mild and its positioning helps outline a number of distinct areas.

The Bandol Restaurant semi private cellar dining area

The restaurant has two semi-personal eating areas. One in every of them doubles as a wine cellar as is a comfortable and intimate area with the identical sort of oak flooring seen in the primary eating area and with partitions product of brick and with a worn and genuine look.

The Bandol Restaurant wine cellar dining space

The second semi-personal eating area is behind the olive tree. Copper pendant lights supply it heat accent lighting and cozy benches and chairs wrap across the spherical tables. Along with the massive olive tree on the middle the designers additionally added a collection of small lemon timber in easy pots. These are distributed all through the restaurant so as to add a recent contact to the décor.

The Bandol Restaurant second private dining area

The Bandol restaurant manages to welcome its shoppers and to face out through the use of a moderately easy technique which could be very nicely outlined and utilized. Through the use of choose supplies and mixing them as displayed right here, the design workforce liable for the venture managed to create one thing distinctive.

  • Facebook
  • Google Plus