Modern single household residence located in Bellevue, WA, designed by David Coleman Structure.

022-house-david-coleman-architecture

023-house-david-coleman-architecture

024-house-david-coleman-architecture

021-house-david-coleman-architecture-1050x977

019-house-david-coleman-architecture-1050x804

020-house-david-coleman-architecture

027-house-david-coleman-architecture

039-house-david-coleman-architecture

035-house-david-coleman-architecture

036-house-david-coleman-architecture-1050x724

038-house-david-coleman-architecture

037-house-david-coleman-architecture

030-house-david-coleman-architecture

010-house-david-coleman-architecture

005-house-david-coleman-architecture-1050x673

003-house-david-coleman-architecture

002-house-david-coleman-architecture

Description by David Coleman Structure

Situated a stone’s throw from the area’s know-how middle, this residence presents robust connectivity to its pastoral panorama with out compromising consolation throughout Seattle’s lengthy, moist winter. Our shoppers longed for a home that was “full of sunshine and near nature”. To perform that, we created an “L” formed plan and set the constructing again on the location, liberating up an unusually giant outside space. We then developed a collection of “rooms” – some inside, some outdoors – that terrace up the hill and “converse” to at least one one other.

The location incorporates stands of mature, native cedar timber, which we preserved. From the gate, one climbs up by means of the timber into the Auto-courtroom, the primary of a number of “outdoors rooms”, outlined by concrete partitions graced with vines. From there, one proceeds up an outsized stair to the Meadow-courtroom, planted in area grasses and containing a sitting space. Water flows between the stair and the home, softening the trail and offering sufficient white noise to masks the sound of the close by street. The Terrace-courtroom is the third outdoors room within the trilogy, accessed from the dwelling space. That is used for seasonal eating and night campfires.

“Inside rooms” are organized into private and non-private wings. The roof over the general public wing, supported by 4 concrete columns, is elemental, pavilion-like, shaped from a single sheet of fabric folded subtly in an origami-like method to lighten its presence and push ones gaze out towards the panorama. Daylight flows freely inward. Inside and out of doors area are one visually; partitions of glass outline them functionally.

The personal wing homes household bedrooms and baths. Its low-slung roof and darkish-coloured finishes distinguish it visually from the general public wing and recommend intimacy. A youngsters’s play loft is tucked beneath the good room roof the place the buildings intersect. A personal terrace is situated off the main bedroom.

The fabric pallet is decidedly minimal, designed to scale back visible noise and strengthen the calming high quality of the location. Plantation-sourced sapeli home windows and doorways present a heat body for outward viewing; porcelain tile flooring and concrete terraces create continuity between in and out; white plaster partitions and ceilings keep brightness even on the bleakest day; blackened metal hardware and trim present distinction and visible curiosity. Sustainable options embrace geothermal warmth, tremendous insulation, passive photo voltaic with thermal mass, and vast overhangs for shade.

Images by Paul Warchol

Visit David Coleman Architecture

  • Facebook
  • Google Plus