Modern house located in Madrid, Spain, designed by Lucas Y Hernández-gil Arquitectos.

002-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x700

001-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x700

003-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x1575

004-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x1575

009-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x700

012-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x700

008-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x700

005-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x700

006-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x700

007-casa-c2-lucas-hernndezgil-arquitectos-1050x1575

Description by Lucas Y Hernández-gil Arquitectos

This challenge is situated in an previous constructing of the Ensanche, inbuilt 1880, close to the Retiro Park, in Madrid.

We discovered ourselves in entrance of an area that had been strongly reworked through the years. It had been used like an workplace and all of the traces of the normal structure had been erased, besides the carpentries of the protected façade. Bearing this in thoughts, we design a up to date, diaphanous and vibrant housing, utilizing underfloor heating/cooling and led lighting options. A dialogue with the normal structure has taken place via the supplies, however avoiding replying false parts. Using totally different codecs and cuts of wooden and stone hyperlinks to the unique misplaced supplies and returns a number of the burgeous residence´s consolation. On the similar time, it provides character to the areas without having additional decorations.

Kitchen, that has historically been relegated to the deepest space of the home, has been now included to the social space, turning into the central level of it.

The nice and cozy and cozy environment will increase with the chosen furnishings that has been offered by Batavia and Naharro. Classical furnishings of Saarinen is mixed with modern one and with our personal designs, what’s one other instance of the dialogue between totally different durations of time. Consolation, pure supplies and the great high quality of inside finishes lend coherence to all the area.

Images by Andrea Merlo

Visit Lucas Y Hernández-gil Arquitectos

  • Facebook
  • Google Plus