Woonhuis M is a residence situated in North Brabant in The Netherlands which in 2015 acquired a drastic makeover. Initially the home was constructed within the Nineteen Sixties and, though it has been renovated fairly a couple of occasions, in 2015 it reached some extent the place it not provided its house owners the essential area necessities.

Woonhuis M residence makeover in context

Old House Gets An Updated Before

WillemsenU Architecten Drastic Makeover

The venture was developed by WillemsenU Architecten, a studio with over 25 years of expertise that pays particular consideration to the supplies and the setting in an effort to supply pure designs. For the group, the small print are as necessary because the structure or the situation of the constructing.

Woonhuis M residence makeover side extension garden view

Woonhuis M residence makeover side extension

The transformation was a posh and drastic one. To start with, all of the pointless parts have been faraway from the unique design and a brand new insulated facade was constructed. Greater than that, the home was prolonged on one aspect.

Woonhuis M residence makeover back facade

Woonhuis M residence makeover connection to outdoors

The unique format not met the wants of the household and their altering way of life. The shoppers needed more room each for his or her two youngsters in addition to for working from house. Advert a end result, the inside area has to vary and needed to turn into bigger.

Woonhuis M residence makeover covered terrace

Woonhuis M residence makeover large windows on two sides

The extension created additional dwelling area on the bottom flooring in addition to some room for the house workplace and the storage. This additionally allowed the bedrooms on the higher flooring to grow to be bigger which gave the youngsters more room as nicely.

Woonhuis M residence makeover living room views of garden

Woonhuis M Exterior

The home obtained a brand new shell, a brand new look and a totally new inner construction however, even with all these main modifications, the previous house continues to be recognizable within the smaller particulars. The brand new format is spacious and extra practical than the previous one.

Woonhuis M residence makeover living room full height window

The lounge has been relocated to the rear of the home. This allowed the designers to supply the shoppers extra privateness and, as a result of the area has giant home windows on two sides, it additionally advantages from loads of pure mild in addition to from views of the backyard and the encompassing panorama.

Woonhuis M residence makeover fireplace space divider

Woonhuis M residence makeover kitchen full height window

Woonhuis M by WillemsenU Architecten Kitchen Design

Woonhuis M by WillemsenU Architecten Kitchen Design Long

As we talked about, the design of the home was modernized and this additionally applies to the inside and the décor. The lounge, kitchen and eating space share an open plan area. The areas are divided by parts similar to the 2-sided hearth or the massive kitchen island which doubles as a eating desk.

Woonhuis M residence makeover dining table

Three giant pendant lamps mild up the eating setting. The strong wooden island extension features as a desk and stands out by contrasting with the white part. The ambiance is totally different for the 2 distinct areas despite the fact that they’re intently related.

Woonhuis M residence makeover dining table pendant lamps

The brand new design of the residence got here with a number of modifications such because the totally different orientation, additional dwelling area, a brand new facade and a number of other different parts and the designers managed to combine all of them in a pure means, preserving the home’s appeal.

  • Facebook
  • Google Plus